restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
22 Januari 2017

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2017

Delta België 2017
16e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
7 indexen, 2000 etablissementen, 584 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediënten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediënten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een ½ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crème. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crème in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: DE VLAAMSCHE POTRestaurants in Brugge

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Een charmant en romantisch eethuis met de belofte van een zeer lekkere en typisch Vlaamse keuken. De waterzooi is op zich al een bezoek overwaard. Een zweempje kritiek toch voor de bediening die de situatie niet altijd even vlot aankan. De wijnkaart is dan weer rijk gevarieerd.

Andere ideeën restos ?
Drie Fonteinen in 1650 -Brussel
Weinebrugge in 8200 -Brugge
LA MANUFACTURE: TRENDY NOSTALGIE Een vleugje nostalgie en een constante smaakkwaliteit begeesteren de meeste fijnproevers. Met een leuk, smaakvol verjaardagsmenu rondt La Manufacture de activiteiten rondom zijn 20-jarig bestaan af.

Dit artikel lezen

ITALIAANSE PASTASALADE Express
Hoeveelheid: 4 personen
Bereiding: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Ingrediënten:

500 gram penne
2 grote tomaten
1 rode peper
1 groene pepe...

Dit artikel lezen

LEKKERVANBIJONS.BE LEKKERSTE SITE VAN VLAANDEREN De wedstrijd ‘site van het jaar’ werd georganiseerd door het magazine Clickx. De site van VLAM lekkervanbijons.be sleepte de zege weg in de categorie ‘eten en drinken’...

Dit artikel lezen

BHA: GRILLEN WERELDECONOMIE TEMPEREN LICHT OPTIMISME De balans 2011 is aldus Jacques Vitu, voorzitter BHA, Brussels Hotel association, licht positief door een verhoogde bezettingsgraad van de hotels, +2.5%, en een groei van het omzetcijfer met 5%. Toch blijft de BHA waakzaam en is ze bezorgd over de 70% vaste kosten die de sector moet dragen waardoor hij bijzonder gevoelig blijft voor de grillen van de wereldeconomie. De kwaliteit in de hotelsector gaat aldus de voorzitter hand in hand met het aantal personen dat per bed wordt toegekend. In België staan we voor een paradoxale tegenstelling, de hoge belasting op arbeid in de hotelsector en het tekort aan kandidaten ondanks hoge werkloosheidscijfers.

Dit artikel lezen

RESTAURANT ARENBERG: CREATIEVE, PASSIONELE KEUKEN Een sfeer van geborgenheid en bezinning typeren de vestiging ‘ Arenberg ’ sinds deze in de 17de eeuw werd opgericht. Aanvankelijk deels een Jezuïetenklooster, deels een Jezuïetenpachthof; nadien een slot van de hertogen van Arenberg en sinds 15 jaar een culinaire tempel.


Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals