restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
3 September 2014

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Voer uw sleutelwoord in


Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2014

Delta België 2014
13e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 608 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediënten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediënten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een ½ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crème. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crème in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: DE KOMMELRestaurants in 's Gravenvoeren

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

De Kommel is de ideale uitvalbasis voor toeristische streekverkenningen met aantrekkelijke midweek-arrangementen. Er bestaat in dit hotel-resto een welgemeende gastenfilosofie (gezelligheid, service met de glimlach,...) dit in een streek die je moet bezoeken als een groot openluchtmuseeum. In het restaurant vindt u een culinair verfijnde inventieve frans, belgische keuken met mediterrane invloeden, met een mooie uitgebreide wijnkaart. Dit alles wordt prachtig geregeld door gastheer en gastvrouw Paul en Wendy Princen-van Aalst.

HOEVEKIP MET GROF ZOUT, KRUIDENBOUILLON EN GESTOOMDE GROENTEN Ingrediënten: - 1 hoevekip - 100 g eiwit - 200 g spinazie - 100 g kervel - 150 g courgettes - 200 g broccoli - 100 g babymaïs - 150 g lente-uitjes - 100 g prei - 200 g aardappelen - 200 g grof zout - 100 g kruidkers - 5 dl water - 1 bouillonblokje Knorr Original Gevogelte - 2 dl Solo Delifine...

Dit artikel lezen

DE PARIJSE BAGUETTE EN HAAR GESCHIEDENIS De “Guide Gourmand Michelin” over Parijs en Île de France leert ons dat het typische Franse stokbrood of ‘baguette’ eigenlijk een tamelijk recente uitvinding is. Dit stokbrood werd in de 19de eeuw ontwikkeld om op één dag door één persoon gegeten te worden en kreeg in een mum van tijd de voorkeur van de Parijzenaars die vielen voor dit modieuze verse product.

Dit artikel lezen

IL MILANO DI TOTO Salvatore Bongiorno die mede op de barricades stond tijdens de acties tegen de sluiting van Sabena, keert na een verblijf van enkele jaren in St Lambrechts Woluwe terug naar zijn figuurlijke heimat, nl Zaventem.

Na de sluiting van Sabena opende Salvatore, voor ingewijden en kennissen, Toto, het restaurant Bonjour Toto in St Lambrechts Woluwe. Zijn opleiding en jarenlange ervaring bij Sabena waren een welgekomen steun en het restaurant kon op heel wat bijval rekenen. Authentieke Italiaanse gerechten en dagverse ingrediënten waren onderdeel van het succes van het restaurant.

Dit artikel lezen

REVOLUTIONAIR : KOKEN MET JE IPHONE, IPAD OF IPOD TOUCH Ongedwongen een lekker aperitief drinken terwijl in de oven, pan of barbecue een heerlijk gerecht gaart? Het lijkt onmogelijk zonder regelmatig polshoogte te moeten nemen. Maar met de iGrill van Brutus Kookt!, het ultieme kookgadget, wordt deze illusie werkelijkheid! Met de iGrill op het plaats delict én je iPhone, iPad of iPod touch binnen handbereik weet je op afstand exact wat de stand van zaken in de keuken is. En op het moment suprême geeft het vernuftige apparaat middels een wireless Bluetooth verbinding via je iPhone, iPad of iPod touch een seintje.

Dit artikel lezen

UGO: SUBTIELE SMAAKASSOCIATIES Weggemoffeld in de stofferige omgeving van La Louvière zorgt restaurant Ugo voor een uitgesproken lichtpunt. Achter een nette, fleurige façade openbaart zich een verrassend frisse maar vooral degustatief lekkere keuken.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca