restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
23 Augustus 2014

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Voer uw sleutelwoord in


Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2014

Delta België 2014
13e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 608 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediënten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediënten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een ½ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crème. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crème in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: RIGOLETTORestaurants in Knokke-Heist

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Zonder restaurant Rigoletto zou Knokke, Knokke niet zijn. Een echte instelling. Maar een instelling van hoog niveau. Men hoeft maar de fenomenale wijnkaart te bekijken om er zich van te vergewissen. Maar daar blijft het niet bij. De spijskaart is al even glansrijk. En bovendien toegankelijk voor alle budgetten, sympathiek onthaal inbegrepen. Wat de keuken betreft, blijft zij in alle variaties constant in kwaliteit en vakmanschap ongeacht het type van bereidingen. Van de pizza's (een dertigtal wijzen) tot de meer gesofistikeerde Italiaanse bereidingen. En "last but not least" de algemene sfeer die uniek is en genietbaar voor iedereen. Dat is wat het succes uitmaakt van dit restaurant dat wij beslist kunnen aanbevelen.

NIEUWE OOGST MOSSELEN VAN ZELDZAME KWALITEIT ‘Gulle mossel tegen schappelijke prijs’


Het nieuwe mosselseizoen heeft een vliegende start gemaakt. In geen jaren zijn zo vroeg zulke hoge vleesgehaltes gehaald als op dit moment. De natuur heeft de Zeeuwse mosselkweker enorm verrast. Vanwege de topkwaliteit en alle opwinding rondom de door Zeeland en delen van België trekkende Tourkaravaan werden afgelopen weekend - ondanks eerdere planning om 8 juli als startmoment aan te houden - al de eerste mosselen uitgeleverd aan restaurants en viswinkels in België.

Dit artikel lezen

HOTELSCHOOL VTI LEUVEN: De week van de vis kreeg in de hotelschool VTI Leuven ditmaal een gans apart en gezond tintje door de introductie van de Omegabaars. De Scortum barcoo of Jade Perch behoort tot de familie van de grunters en is in Europa quasi onbekend. In het Nederlands is dit de Jadebaars met als commerciële benaming de Omegabaars. Een toepasselijke naam doordat het een vette vis is, van nature zeer rijk aan omega-3 vetzuren met een concentratie van 2.5-3g per 100g vlees, een heel stuk meer dus dan zalm of makreel.

Dit artikel lezen

VERNIEUWDE SITE VAN FRUITSNACKS GAAT VOLOP VOOR E-COMMERCE De Haspengouwse onderneming Fruitsnacks , vooral bekend van de fruitmanden die op bedrijfskantoren geleverd kunnen worden, vernieuwde recent zijn website om nog beter zijn klanten te bedienen. Ook wordt er voluit gekozen voor e-commerce, waardoor klanten nu ook eenvoudig via de site hun fruitmand vol vitamienen via de site kunnen bestellen.


Dit artikel lezen

De Partners van de Delta Gids¤ De 'Crémants Poll-Fabaire' en 'Vins de Moselle'

¤ Bru

¤ Dit artikel lezen

ZE ZIJN ER WEER! BRESSE PARELHOENEN! Fijnproevers schatten Bresse parelhoenders omwille van hun elegante, zachte wilde smaak nog iets hoger in dan de wereldberoemde Bresse kippen. Misschien ook omdat ze minder makkelijk verkrijgbaar zijn. Het aantal parelhoenderboeren is immers eerder klein en ook de aanvoer is daarom gering. Op Ferme Le Devant, de boerderij van brasserie Pakhuis (Gent), Dock's Café (Antwerpen) en La Quincaillerie (Brussel) in de Bresse streek, worden naast de beroemde Bresse kippen ook jaarlijks een duizendtal Bresse parelhoenders gekweekt.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca