restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
31 Januari 2015

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Voer uw sleutelwoord in


Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2015

Delta België 2015
14e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
7 indexen, 2000 etablissementen, 584 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediënten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediënten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een ½ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crème. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crème in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: HUIS DE COLVENIERRestaurants in Antwerpen

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Als intro neem je hier best de lift naar de wijnkelder om er van een aperitief te kunnen genieten in het gezelschap van de keukenchef die van de gelegenheid gebruik maakt om ieders wensen en voorkeuren te noteren inzake haute gastronomie met Franse keuken. Vervolgens kunnen we in de fraaie eetkamer met alle luxe en raffinement aanzitten voor de ceremonie (er is geen ander woord voor) van de maaltijd die bestaat uit juweeltjes in hun soort en het ene al verfijnder dan het andere. Hier spelen kaviaar en foie gras een subtiele harmonie met kreeft, langoest, escargots de Namur of kalfszwezeriken. De geuren en aroma’s van deze kunstwerken worden virtuoos begeleid door hemelse flessen als van God in Frankrijk zelve uitverkoren door een oenologisch geschoolde aartsengel. Wat een genoegen!

SCHELVISLEVER OP RODE BIET SALADE MET NOTEN Voorgerecht 2 personen : 120 g IMPERIAL schelvislever, 1 fijn geraspte rode biet, 1 geraspte appel (Jonagold), 6 walnoten in kleine stukjes en 2 halve, enkele blaadjes veldsla. Vinaigrette : 1 s l. notenolie, 1 s l. olijfolie, 1 k l. xeresazijn, zout, peper.

Meng de rode biet ...

Dit artikel lezen

RISTORANTE BOCCONI: NIEUWE EXECUTIVE CHEF Ristorante BoCConi, een van de meest vooraanstaande Italiaanse restaurants in de hoofdstad, ligt in hartje Brussel, op slechts enkele passen van de beroemde ‘Grand Place’ . Trouw aan de excellente Italiaanse keuken, combineert Ristorante BoCConi het allerbeste dat Italië te bieden heeft in een intieme en warme omgeving.

Dit artikel lezen

COCO LOCO
Cocktail

Hoeveelheid: 4 personen
Bereiding: 10 minuten
Ingrediënten:
· 4 bananen
· 4 schijfjes ananas
· ¾ liter ananassap
· ¼ liter Batida de coco
· 1 glas Rhum
...

Dit artikel lezen

BEKROONDE RESTAURANTS PER SPECIALITEIT Bekroonde Restaurants per Specialiteit (Brussel en randstad)

Italiaanse keuken Capraia Ukkel

Braziliaanse keuken Cravo & Canel...

Dit artikel lezen

LE CHAR D’OR Ofschoon het bier rustig blijft vloeien in Le Char d’Or , de gouden koets, spreekt het etablissement sinds kort ook een andere doelgroep aan, nl deze van de carnivoren, de vleesliefhebbers. Le Char d’Or wordt immers een van de absolute uithangborden van het concept Brussels grill. Zijn createur Lucien Nataf, die het concept in de States ontdekte, heeft reeds 4 etablissementen op vooraanstaande locaties in Brussel, maar wil met Le Char d’Or uitdrukkelijk de kwaliteit en voedingswaarde van het vlees in de kijker stellen.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca