restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
28 Oktober 2016

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2016

Delta België 2016
15e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
7 indexen, 2000 etablissementen, 584 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediënten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediënten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een ½ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crème. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crème in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: WEINEBRUGGERestaurants in Brugge

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

In een elegant en hagelwit gebouw met een fraai terras, stelt dit hotel 35 mooie kamers ter beschikking met alle comfort (airco, internetverbinding, flatscreen televisie, safe...), een karaktervolle bar en zalen voor conferenties of vergaderingen met plaats voor 150 deelnemers. De gelagzaal van het restaurant is gezellig en er worden uitstekende Belgische visbereidingen opgediend, evenals grilgerechten. Attente bediening, waterbak met kreeften en gratis parking.

Andere ideeën restos ?
De Vlaamsche Pot in 8000 -Brugge
Drie Fonteinen in 1650 -Brussel
VADERDAGSTAART Baktijd en oventemperatuur:
Elektrische oven: 180 graden C (voorverwarmen)
Gasoven: stand 3 (voorverwarmen)
Baktijd: ongeveer 40 minuten

Ingredienten:
Voor het deeg:
5 eigelen
75 g poedersuiker
5 eiwitten
75...

Dit artikel lezen

CERVELA EN RINGWORST Reeds vernoemd in de 16de eeuw door Rabelais, maakt de “cervela” ook deel uit van het Brabants en Antwerps gastronomisch erfgoed. Samen met ringworst maakt hij voortaan deel uit van de Vlaamse streekproducten.
In Zemst verwerkt Slagerij Coppens-Dirix varkensvlees, paardenvlees en restjes charcuterie tot een traditionele rood gekleurde cervela. Gekruid met onder andere muskaatnoot, foelie, gember, … en een stevige teen look, dit alles volgens het originele recept uit de jaren ‘ 50. Gerookt en bruin van kleur wordt een cervela een ”chasseur” genoemd, hij is onlosmakelijk verbonden met de frietkotcultuur en vereeuwigd in volkse liedjes à la “viva m’boma” .

Dit artikel lezen

EQUINOXX – UKKEL: Equinoxx tekent tweemaal per jaar voor een evenlange dag als nacht. Francis Lefèvre koos deze benaming voor zijn restaurant, niet omdat de oud leerling van het CERIA een fervente aanhanger is van de astronomie, maar wel omdat deze benaming het evenwicht symboliseert dat hij wil bereiken in zijn restaurant. Evenwicht tussen enerzijds het welzijn van de klanten en anderzijds de creativiteit en kwalitatieve producten die hij de klanten voorschotelt.

Dit artikel lezen

LES GRIBAUMONTS TOOIT ZICH MET LADY CHEF OF THE YEAR 2012 Voor het 22ste jaar op rij werd de beste vrouwelijke chef van België bekroond met de titel van BRU Lady Chef of the Year. De eer komt ditmaal toe aan Lisa Calcus die in hartje Bergen samen met haar man en sommelier Nicolas Campus het restaurant Les Gribaumonts uitbaat. Het thema van de wedstrijd was dit jaar 'evenwicht in smaken'. Een thema dat staat voor kwaliteit, creativiteit en vrouwelijke finesse in de keuken.

Dit artikel lezen

DE VIJF DUURSTE INGREDIëNTEN TER WERELD Nergens zijn televisiekijkers nog veilig: overal duiken kookprogramma’s op als paddenstoelen uit de grond . Toch weet nog niet iedereen wat nu eigenlijk ’ s werelds duurste ingrediënten zijn. Wij verzamelden een top vijf en leggen jullie uit waarom deze lekkernijen nu eigenlijk zoveel moeten kosten.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals