restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
27 Juli 2017

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2017

Delta België 2017
16e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
7 indexen, 2000 etablissementen, 584 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediënten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediënten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een ½ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crème. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crème in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: DRIE FONTEINENRestaurants in Brussel

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Een grote klassieker voor alle liefhebbers van Belgische en Brabantse keuken en al dan niet met bier bereide of opgediende gerechten. Een mythische plek die alle wandelaars en bewonderaars van het rustig golvende Pajottenland in hun hart dragen. De sfeer is hartelijk en heel de familie Debelder steekt de handen uit de mouwen. Onze tip: geniet bij uw maaltijd van een geuze of lambic uit de familiale brouwerij naast het restaurant, die ook kan bezocht worden. Een vaste lekkere stopplaats voor uw wandelplannen op mooie dagen.

Andere ideeën restos ?
Weinebrugge in 8200 -Brugge
De Vlaamsche Pot in 8000 -Brugge
KIP MET NOEDELS, ASPERGES EN PEULTJES Aantal personen: 4
Bereidings tijd: 20 minuten
Menugang: hoofdgerecht


Ingrediënten
- 300 g hokkiennoedels
- 1½ eetlepel plantaardige olie
- 400 g kipfilet, in dunne plakjes
- 2 teentjes knoflook, fij...

Dit artikel lezen

VARKENSHAASJE MET BRUGSE BLOMME Ingrediënten (voor 4 personen):
• 2 varkenshaasjes
• 200 gr Brugse Blomme* • enkele champignons
• 6 takjes oregano
• versgemalen peper en zout
• boter aluminiumfolie
* verkrijgbaar bij uw kaasspecialist Snijd de varkenshaasjes zo ...

Dit artikel lezen

GOED HARINGJAAR VERWACHT: MAATJES VAN GOEDE KWALITEIT De start van het maatjesseizoen verliep dit jaar vlekkeloos aangezien per 8 juni genoeg haring van goede kwaliteit voorhanden was. Voor het eerst sinds jaren zien biologen het haringbestand toenemen. “Vooral de jaarklasse 2006 blijkt substantieel groter te zijn dan vooraf werd gedacht. En dat is nou juist de haring die we dit jaar gebruiken voor de verwerking van de maatjes of Hollandse Nieuwe,” aldus Luc Ouwehand namens de Nederlandse Groothandelsvereniging.

Dit artikel lezen

BRASSERIE 135 – LA HULPE: Met een nieuw concept ‘Brasserie 135’ tekent Pascal Marcin andermaal voor een aantal decoratieve, lekkere en smaakvolle bereidingen die de rijkdom van zijn culinaire inspiratie volop etaleren. De eerste verwijzing naar het cijfer 135 komt voort simpelweg uit het adres waar het etablissement gevestigd is: Chaussée de Bruxelles 135 (Terhulpen) in het hart van het hotel Dolce La Hulpe Brussels...

Dit artikel lezen

HOE KAN JE LEVEN TOEVOEGEN AAN DE JAREN? ...Door de gezonde keuze gemakkelijk te maken!


Niet minder dan 610 Belgen tussen 18 en 55 jaar hebben gemiddeld 50 minuten lang de meer dan 200 vragen beantwoord van professionele enquêteurs over hun voedingsgedrag en levensstijl. Op die manier is het verband onderzocht tussen iemands gewicht en de manier waarop die zich voedt en leeft.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals