restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
21 April 2015

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Voer uw sleutelwoord in


Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2015

Delta België 2015
14e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
7 indexen, 2000 etablissementen, 584 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediënten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediënten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een ½ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crème. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crème in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: 'T KORENNAERRestaurants in Sint-Niklaas

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

In het gehucht Nieuwkerken-Waas gaat een gastronomisch juweeltje schuil: 't Korennaer. Achter een heel gewone, zelfs banale gevel bent u aan het goede adres voor een keuken van zeer hoog niveau. Chef Edwin Van Goethem nodigt u uit op een reis in vier, vijf tot zes culinaire gangen. Met zijn fusie van Franse, Italiaanse, Japanse en Belgische keuken weet het talent en de originaliteit van deze uitzonderlijke chef uit te blinken in elk van zijn creaties. Voor de gehaaste klanten wordt een 1 hour lunch voorgesteld, de levensgenieters kunnen verder hun hartje ophalen aan het decor en de voorgestelde aroma's. Vlotte parkeermogelijkheden.

Andere ideeën restos ?
De Kogge in 8620 -Nieuwpoort
in 9100 -Sint-Niklaas
Weinebrugge in 8200 -Brugge
RESTAURANT VANDERHOVEN Regio Maasland is met restaurant Danny Vanderhoven een culinaire aanwinst rijker. Danny wil vooral de kwalitatieve keuken in een ruimer daglicht plaatsen en de nadruk leggen op dagverse regionale streekspecialiteiten. Passie voor verfijning en natuurlijke bereidingen zijn Danny’s motto. Reeds van jongsaf was hij geregeld in moeders keuken terug te vinden en wou hij bepaalde gerechten aanvullen en verbeteren. Zijn koksopleiding was enkel een aanvulling van een kinderdroom.

Dit artikel lezen

BOUILLABAISSE UIT MARSEILLE Bereidingstijd: 30-60 minuten

Keuken: Franse keuken

Smaak: Hartig

Techniek: Koken

Soort gerecht: streekgerecht


Ingrediënten voor 4 perso...

Dit artikel lezen

VITTEL START EEN GROOTSCHALIG HERBOSSINGSPROGRAMMA Vittel, het emblematisch merk van de groep Nestlé waters, was zich al zeer vroeg bewust van de impact van zijn activiteit op het milieu. Al bijna 20 jaar neemt het merk zijn verantwoordelijkheid op en onderneemt actie om zijn milieuvoetafdruk te verminderen.

Dit artikel lezen

KASTEEL WITHOF HEROPENT RESTAURANT... ... na complete metamorfose.

Kasteel Withof in Brasschaat opende opnieuw de deuren, eigenaar Cornelis den Braven wil zijn grote droom om in het kasteel een restaurant te houden, een nieuwe kans geven. Kasteel Withof biedt nu een radicaal ander concept, een vernieuwd interieur en een gewijzigd team.

Dit artikel lezen

HOSTELLERIE SIMPLE COMME BONJOUR – PEPINSTER: Hostellerie Simple Comme Bonjour vond een onderkomen in de voormalige hostellerie Lafarque, een schitterende manoir, temidden een riant domein op de heuvelflanken van de Douys nabij Pepinster. In oktober 2007 kocht Jan Huygen het domein aan met de bedoeling het geheel extra luister en uitstraling mee te geven. Creativiteit, innovatie en het gebruik van regionale kwaliteitsproducten werden voor het restaurant meer dan ooit de uitgesproken aantrekkingspunten en culinaire toppers.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals