restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
2 Juli 2015

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Voer uw sleutelwoord in


Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2015

Delta België 2015
14e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
7 indexen, 2000 etablissementen, 584 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediënten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediënten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een ½ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crème. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crème in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: DE KOGGERestaurants in Nieuwpoort

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Langs het rustige Sint-Bernardusplein vinden we restaurant De Kogge dat sinds 2003 wordt uitgebaat door Kim Devolder. De Kogge is de naam van een schip uit de Middeleeuwen dat gebaseerd was op de Vikingsschepen. De dagelijkse aanvoer van verse vis, schelp –en schaaldieren uit de vismijn van Nieuwpoort verklaren de specialiteiten van het huis. Visgerechten overheersen op de kaart maar de vleesliefhebber kan genieten van een ferm stuk Limousin vlees. De menu’s Jeanne Panne, verwijzend naar de heks van Nieuwpoort en Jan Turpin, de reus van deze badstad zijn een aanrader. Een eenvoudig en familiaal interieur.

Andere ideeën restos ?
Weinebrugge in 8200 -Brugge
in 9100 -Sint-Niklaas
't Korennaer in 9100 -Sint-Niklaas
HUISKAMERRESTAURANT POSTELEIN VIERT 10-JARIG BESTAAN MET STIJLVOLLE RESTYLING. Huiskamerrestaurant Postelein is in principe een gewoon restaurant, net als andere restaurants, alhoewel, de sfeer en geborgenheid die Yoeri, samen met zijn familie aan de gasten aanbiedt, toch meer dan een tikkeltje verschillend is. Binnentreden in huiskamerrestaurant Postelein is onthaald worden in een huiselijke, ontspannen sfeer, zich neervlijen in de makkelijk zetels van het knusse salon om, tijdens de keuze van het menu of de gerechten, te genieten van een aperitiefje.

Dit artikel lezen

WITLOOF De geschiedenis van het witloof (of 'witlof' in Nederland) gaat terug tot 1830. Op een eerder toevallige manier ontdekte men in het Brusselse dat chicoreiwortels die lang in een donkere schuur hadden gelegen, scheuten wit loof kregen.

Dit artikel lezen

RELAIS & CHâTEAUX: ROUTES DU BONHEUR In Autoworld Brussel namen een 60-tal leden van de hotelketen Relais & Châteaux deel aan de tweejaarlijkse promotour die in het voorjaar doorheen Europa wordt georganiseerd. Een succesformule zo bleek na afloop gezien enkele honderden verenigingen en bedrijven tal van informaties en inlichtingen opvroegen.

Dit artikel lezen

ROB - CURRY FACTORY: KRUIDIGE ONTDEKKINGSREIS Weinig fijnproevers en lekkerbekken zijn zich ervan bewust dat kerrie, geapprecieerd omwille van zijn weergaloze smaak, zijn vurig karakter en de pittige finesse waarmee hij gerechten ophaalt, niet een enkel kruid is, maar een subtiel gedoseerde mengeling. Ondertussen hebben we al tal van curry’s ontdekt, op restaurant zorgt de chef voor fijne smaaktoetsen, maar ook in de huiskamer gebruiken we steeds meer curry’s.

Dit artikel lezen

RUINART OLFACTIVE AROMAKOFFERTJE Het gastseminarie ‘olfactive’ dat Ruinart Champagne in de Club van Lotharingen verzorgde bracht de bevestiging van de smaakrijkdom en het mooie geurenpalet van Ruinart Blanc de Blancs .

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals