restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
25 Oktober 2014

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Voer uw sleutelwoord in


Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2014

Delta België 2014
13e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 608 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediënten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediënten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een ½ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crème. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crème in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: HOEVE DEWALLEFFRestaurants in Tongeren

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Deze prachtig gerestaureerde hoeve is werkelijk een lust voor het oog. Een heerlijk decor voor recepties, huwelijksfeesten, communies… Ook voor intieme etentjes, zakenlunches of uitgebreid tafelen geniet u altijd een attente dienstverlening. De basis met de beste ingrediënten geldt nog altijd als het eerste gastronomische gebod op deze hoeve.

PICARD: Deze Franse diepvriesketen opende zopas 2 winkels in België en wil de komende maanden over gans het land uitzwermen. Het basissegment richt zich specifiek tot de retailmarkt, evt aangevuld door een aan huisbestelling.

Dit artikel lezen

PUUR MOSSELEN Basisrecept van Danny Nolet, chef-kok bij restaurant Het Reymerswale


Een hardnekkige fabel die al jaren de ronde doet, maar inmiddels lang achterhaald, is die van de 'r' in de maand. Vroeger waren mosselen alleen verkrijgbaar in de maanden met een 'r' in de naam....

Dit artikel lezen

BRASSERIE GEORGES : NIEUWE ONTDEKKINGEN EN PLEZIERTJES Namen van bloemen en aroma’s van fruit, het prestige van een kasteel en het vertrouwelijke van een discrete AOC, het fluweel van de Loire en de mysteries van de Sologne, tederheid en gezelligheid, vindt u terug in de XL-glazen van de Brasseries Georges. In restaurant Brasseries Georges staat elk nieuw seizoen in het teken van ontdekkingen en kleine pleziertjes die u op een heel eigen manier gepresenteerd worden...

Dit artikel lezen

NETWERK VAN ‘SMART WORK CENTERS’ Het eerste netwerk van ‘Smart Work centers’ geïnstalleerd op Axisparc van Mont-Saint-Guibert kreeg bij zijn officiële opstart een zeer ruime belangstelling van tal van potentiële klanten. Dit initiatief van de VZW Euro Green dat kadert in een nieuwe arbeidsfilosofie en komt tegemoet aan de toenemende noden van de ondernemingen op het stuk van flexibiliteit, mobiliteit en produktiviteit.

Dit artikel lezen

CULINAIR TOERISME Drie toeristische regio’s – Belgisch Limburg, Luik en Nederlands Zuid-Limburg bundelen krachten ter bevordering van lokale economie en lanceren de campagne ‘Bourgondisch genieten in het Hart van Europa’. Deze campagne wil de culinaire en toeristische troeven van het gebied tussen Hasselt, Luik en Valkenburg in de kijker zetten.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca