restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
6 Maart 2015

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Voer uw sleutelwoord in


Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2015

Delta België 2015
14e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
7 indexen, 2000 etablissementen, 584 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediënten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediënten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een ½ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crème. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crème in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: Restaurants in Sint-Niklaas

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

De gelagzaal van dit restaurant in een burgerhuis is een charmante voltreffer en bij mooi weer verschaft ook het met bomen omzoomde terras achteraan een aangenaam verblijf. De kaart kondigt Belgische en Franse keukenbereidingen aan die goed uitgevoerd blijken. Zij kunnen vergezeld worden van een lekker Frans, Italiaans of Spaans wijntje. De naam blijft zijn belofte getrouw! Een sympathiek adres dat je niet links mag laten liggen.

LADYCHEF 2013: ANN DE ROY Het publiek en een jury van culinaire journalisten onder leiding van Wout Bru hebben Ann De Roy van Pand 19 in Geraardsbergen / Deux-Acren uitgeroepen tot nieuwe BRU Lady Chef of the Year. Zij wordt daarmee de 23ste winnares van deze prestigieuze wedstrijd en volgt Lisa Calcus op van Les Gribaumonts in Bergen. In 2008 won Ann nog de ‘Gouden Garde voor de Beste Vrouwelijke Chef’ van WeekendKnack & Trends.

Dit artikel lezen

MILIEUVRIENDELIJK WATER 'FRESH' OP DE KAART ...van Brusselse Starwoodhotels

Het Sheraton Brussels Hotel, het Sheraton Brussels Airport hotel en hotel Le Méridien, serveren sinds kort FRESH water dat van een uitstekende kwaliteit is en bovendien zeer milieuvriendelijk. Deze hotels maken deel uit van de Starwood groep en zetten meteen een nieuwe stap in het ‘groene’ beleid van de groep..

Dit artikel lezen

DE BRASSERIE: RIJKELIJK TAFELEN IN STIJLVOLLE COTTAGE De Vlaams Brabantse gemeente Keerbergen is met de opening van De Brasserie een ‘culinair monument rijker. Initiatiefnemers Pascal Geerts en Ken Delboo, hebben doelbewust de benaming restaurant terzijde geschoven en opteren voor de betere brasserie. De Brasserie is een eetgelegenheid waar kwaliteit en topproducten centraal staan, met zeer acceptabel prijskaartje, eetgelegenheid waar men na de middag ook terechtkan voor leuke versnaperingen en snacks.

Dit artikel lezen

AMANDELEN Er bestaan 2 soorten amandelen: de bittere soort en de amandelsoort zoals wij die kennen met een zoete smaak. De bittere amandelen zijn moeilijker verkrijgbaar. Amandelen zitten in een ruwe schaal, maar meestal worden ze zonder deze schaal verkocht. Rond de amandel zit een bruin vliesje. Amandelen worden geïmporteerd vanuit het Middellands Zeegebied.

Dit artikel lezen

LA MAISON DU CYGNE : Minder dan een jaar na de verandering van eigenaars, onthult het restaurant "La Maison du Cygne" een nieuw decor van Sandrine de Saint-Hilaire, een minder consensuele "ecrin" voor een meer "zintuiglijke" ervaring van de nieuwe bereidingen van chef Dimitri Strasser. De familie Vastapane toverde in 1959 het voormalige gildehuis van de slagersbond om tot het legendarische restaurant "La Maison du Cygne". Het werd snel een must voor fijnproevers op zoek naar een uitzonderlijke plaats op de Grote Markt van Brussel. Eind jaren '90 kreeg het restaurant twee Michelin sterren.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals