restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
5 September 2015

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Voer uw sleutelwoord in


Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2015

Delta België 2015
14e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
7 indexen, 2000 etablissementen, 584 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediŽnten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediŽnten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een Ĺ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crŤme. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crŤme in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: Restaurants in Sint-Niklaas

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

De gelagzaal van dit restaurant in een burgerhuis is een charmante voltreffer en bij mooi weer verschaft ook het met bomen omzoomde terras achteraan een aangenaam verblijf. De kaart kondigt Belgische en Franse keukenbereidingen aan die goed uitgevoerd blijken. Zij kunnen vergezeld worden van een lekker Frans, Italiaans of Spaans wijntje. De naam blijft zijn belofte getrouw! Een sympathiek adres dat je niet links mag laten liggen.

CHOCOLADETRUFFELS Koekjes & zoetigheden

Hoeveelheid: 6 personen
Bereiding: 30 minuten
Kooktijd: 3 minuten


IngrediŽnten:
∑ 100 gram fondant chocolade
∑ 100 gram boter
∑ 2 eigelen
∑ 2 soeplepels room
∑ 2 soeple...

Dit artikel lezen

CHI-CHIíS WIL 50 VESTIGINGEN IN BELGIŽ Chi-Chiís is nog niet zo bekend in het Belgische straatbeeld, maar daar moet snel verandering in komen. Binnen de eerstvolgende drie jaar moet het aantal Chi-Chiís in BelgiŽ van 15 naar 25 worden gebracht en op termijn is er zelfs ruimte voor 50 restaurants! De masterfranchise van de Ė van oorsprong Amerikaanse Ė keten voor Europa, AziŽ en Noord-Afrika is in handen van Chi-Chiís Europe geleid door de Belg Francis Leroy. Hij lanceerde destijds Pizzahut in BelgiŽ en wil vanuit BelgiŽ internationale bekendheid geven aan Chi-Chiís.

Dit artikel lezen

HISTORIUM BRUGGE, EEN INNOVERENDE TOPATTRACTIE Historium Brugge is een unieke en vernieuwende belevenis die de bezoeker terugflitst naar het middeleeuwse Brugge. Deze toeristische topattractie opende op 25 november 2012 zijn deuren op de Brugse Markt.

Dit artikel lezen

ZEEDUIVEL, VIS VAN HET JAAR Zeeduivel is een lelijk ogende vis. Decennia geleden boezemde deze vis vissers angst in. Hij werd bovendien gezien als een ongeluksbrenger. Wie deze vis bovenhaalde, gooide hem liefst zo snel mogelijk opnieuw overboord, meestal nog met de rest van de vangst. Lokaal wordt hij ook roggevreter en hozemond genoemd, er bestaan twee soorten: de gewone zeeduivel (lophius piscatorius) en de zwarte zeeduivel (lophius budegassa).

Dit artikel lezen

BELGEN ETEN MEER BELGISCHE KAZEN De gemiddelde Belg kocht vorig jaar ongeveer even veel kaas als het jaar ervoor, nl. 11,92 kg (excl. verse witte kaas). Opvallend is wel het succes van de Belgische kazen. Hun verbruik nam toe met maar liefst 10,6% in volume per capita en hun marktaandeel bedroeg 21%. Dit tekende het marktonderzoeksbureau GfK PanelServices Benelux op bij de analyse van de aankopen van 4.000 Belgische gezinnen in opdracht van VLAM.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals