restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
23 Juli 2016

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Voer uw sleutelwoord in


Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2016

Delta België 2016
15e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
7 indexen, 2000 etablissementen, 584 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediënten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediënten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een ½ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crème. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crème in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: WEINEBRUGGERestaurants in Brugge

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

In een elegant en hagelwit gebouw met een fraai terras, stelt dit hotel 35 mooie kamers ter beschikking met alle comfort (airco, internetverbinding, flatscreen televisie, safe...), een karaktervolle bar en zalen voor conferenties of vergaderingen met plaats voor 150 deelnemers. De gelagzaal van het restaurant is gezellig en er worden uitstekende Belgische visbereidingen opgediend, evenals grilgerechten. Attente bediening, waterbak met kreeften en gratis parking.

Andere ideeën restos ?
De Vlaamsche Pot in 8000 -Brugge
Drie Fonteinen in 1650 -Brussel
LE ZINC: EVEN HEERLIJK ALS SYMPATHIEK Zink is een metaal dat vroeger vaak gebruikt werd door dakwerkers, maar ook door fabrikanten van bistrotogen. In die mate dat het woord ‘zinc’ in het Frans al snel een synoniem werd voor toog en later ook voor een etablissement. De ' zinc ’, die Philippe Grootaert installeerde in zijn restaurant op twee passen van het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen, oogt prachtig.

Dit artikel lezen

SALADE VAN RODE-WIJNASPERGES MET GRIJZE GARNALEN Ingrediënten
5 asperges, witte
1 deel water
1 deel wijn, rode
5 asperges, groene
2 maïskolfjes
Arachideolie
Verse spinazie
2 tomaten, gedroogde
100 gr. grijze garnalen
2 walnoot-olie
2 knoflookolie
1 az...

Dit artikel lezen

LA STANZA, ITALIAANSE CHARME In een van de kleine smalle verbindingsstraatjes, die de stervormige uitvalswegen, vanuit hartje Leuven verbinden, ontdekten we La Stanza een rasecht Italiaans restaurant.

Eigenaar-chef Massimiliano Tocci ontdekte dit pand een aantal jaren geleden en kon er meteen zijn Italiaanse ziel en charme in thuisbrengen. Het restaurant is op zich niet bijster groot hoewel er toch een 50-tal gasten een onderkomen vinden.

Dit artikel lezen

“100% BELGISCH” “100% Belgisch” is een eenvoudige en toch originele manier om u
de producten uit onze Belgische regio’s voor te stellen en te laten proeven.
“100% Belgisch” is tevens gebaseerd op een fundamentele waarde, namelijk het Milieu...


Het dire...

Dit artikel lezen

CULINARIA2: HET RESTAURANT MET DE MEESTE STERREN TER WERELD! Culinaria² biedt een uniek gastronomisch avontuur met drie hoofdingrediënten: het restaurant met de meeste sterren ter wereld, de fijnproeversmarkt en een klein tiental themaworkshops die voor iedereen toegankelijk zijn. Dit culinair paradijs vergast de fijnproever andermaal op de site van Tour & Taxis en dit van 5 tot en met 8 mei 2011.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals