restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
25 Juli 2014

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Voer uw sleutelwoord in


Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2014

Delta België 2014
13e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 608 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediënten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediënten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een ½ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crème. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crème in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: 'T KEMPISCH PALLET Restaurants in Westerlo

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Bert Taels draait al wat jaren mee, maar dat is aan zijn uitbundige en eigentijdse aanpak niet te merken. Kookt constant op niveau en weet ook zijn meest trouwe klanten geregeld te verrassen met aparte en geslaagde presentaties. Genieten zonder zorgen en pluk de dag, zijn typerende zinnen voor Bert en Rita. Bij mooi weer kan je ongedwongen tafelen op het terras.

Zonder nostalgisch of zelfs weemoedig te worden grijpen de vlotte, eigentijdse en laagdrempelige café - brasseries STEAKfrit’ terug naar de kwaliteit van de traditionele en authentieke Belgische keuken.

STEAKfrit’ Grand’place is de eerste realisatie van een nieuw concept.

Dit artikel lezen

DE BRASSERIE: RIJKELIJK TAFELEN IN STIJLVOLLE COTTAGE De Vlaams Brabantse gemeente Keerbergen is met de opening van De Brasserie een ‘culinair monument rijker. Initiatiefnemers Pascal Geerts en Ken Delboo, hebben doelbewust de benaming restaurant terzijde geschoven en opteren voor de betere brasserie. De Brasserie is een eetgelegenheid waar kwaliteit en topproducten centraal staan, met zeer acceptabel prijskaartje, eetgelegenheid waar men na de middag ook terechtkan voor leuke versnaperingen en snacks.

Dit artikel lezen

RESTAURANT KARAKTER - VILVOORDE Vilvoorde is een restaurant rijker: Karakter , het oogt hedendaags maar focust op kwalitatieve gerechten. Achter Karakter gaan Pieter Van Hyfte, zoon van de vroegere eigenaar, en Stephane Brandelet schuil. Achttien jaar geleden opende Pieters vader, Erik, een zaak met de bedoeling dat Pieter ze later zou overnemen. Het liep echter anders en elf jaar terug veranderde de zaak van eigenaar en naam, het werd restaurant Rouge Glamour . Maar het kan aldus Bredero ‘verkeren’, toen de vorige huurders en uitbaters van Rouge Glamour failliet werden verklaard , twijfelde Pieter geen seconde. Samen met zijn partner Stephane heropende hij de eigen familiezaak.

Dit artikel lezen


Cocktail
Hoeveelheid: 2 personen
Bereiding: 5 min.
Kooktijd: 5 min

Ingrediënten: • 60 ml Cachaca
• 2 limoenen
• 2 eetlepels bruine suiker
• gecrushed ijsBereiding: ...

Dit artikel lezen

TONGREEPJES MET HOPSCHEUTEN EN BLOND
Bereidingstijd: 20-30 minuten

Gang: Hoofdgerecht

Keuken: Belgische keuken

Smaak: NeutraalIngrediënten voor 4 personen

16 tongreepjes
200 g hopscheuten
4 d...

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca