restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
22 Februari 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!



Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediënten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediënten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een ½ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crème. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crème in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: AL PICCOLORestaurants in Brussel

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

We hebben de beste herinneringen aan de gewaardeerde diensten van Giuseppe in Tomberg op het adres van Modo Mio in het gezelschap van zijn broer Salvatore. En nu staat zijn echtgenote Carina al zingend aan het fornuis en stelt hij ons haar bereidingen voor die ons op weg zetten naar hemelse smaakgeneugten: rode tonijn, gemarineerd in olijfolie en 12-jarige balsamicoazijn, trilogie van de zee in carpaccio, tagliolini met courgettes die geuren naar gember, tagliata di manzo geblust in balsamico van wel 12 jaar oud met raketsla en snippers parmezaan die 24 maanden belegen smaakt... Niets dan hoogwaardige producten in een magische handomdraai met die delicate en weergaloze vrouwelijke toets. Wis en waarachtig een knappe ontdekking van Delta Gids. Om met de ogen dicht van te genieten

DEN GOUDEN HARYNCK Hartje Brugge puilt uit van historische panden, geschiedkundige anekdotes en tal van klassieke verwijzingen naar het Venetië van het Noorden van weleer. Restaurant Den Gouden Harynck mag je zonder overdrijven als een van deze klassiekers beschouwen.

Dit artikel lezen

OOSTERSCHELDEKREEFT: De Oosterscheldekreeft is een op en top authentiek streekproduct uit de Deltawateren die door de kreeftenvissers op duurzame wijze gevangen wordt. Deze kreeft wordt niet gekweekt, de vangst is afhankelijk van wat de natuur de kreeft te bieden heeft aan voedsel, waterkwaliteit en watertemperatuur. In dat laatste schuilt een onzekere factor die de opening van het kreeftenseizoen mede bepaald.

Dit artikel lezen

NIEUWE TRADITIONELE VLAAMSE STREEKPRODUCTEN De Beoordelingscommissie Vlaamse Streekproducten, die drie maal per jaar de erkenningsaanvragen doorneemt, erkende vier nieuwe traditionel streekproducten. Het natuurlijk mineraalwater uit de Vlaamse Ardennen, Kempense koffie, Moese patat en Belgische Elixir mogen voortaan het Vlaams erkenningslabel dragen.

Dit artikel lezen

KAVIAAR OP HET DEGUSTATIEBORD Onder gastronomen is en blijft kaviaar een van de meest gegeerde producten, wat uiteraard te danken is aan zijn unieke textuur, zowel als aan zijn verrukkelijke en subtiele smaak.

De markt van kaviaar heeft in de loop der jaren echter heel wat wijzigingen meegemaakt. Vandaag is traditionele wilde kaviaar zo goed als verdwenen. De vangst op wilde steur in de Kaspische zee is immers volledig illegaal geworden.
Enkel en alleen de steur produceert de eitjes die, nadat ze zijn behandeld volgens een in Iran ontwikkeld procédé, met recht kaviaar mogen worden genoemd. De oorsprong van de naam is trouwens een controversieel onderwerp.

Dit artikel lezen

BRUSSELS BYBEER In de marge van het algemeen rookverbod in de Horeca wil de Federatie Ho.Re.Ca Brussel een nieuw concept van duurzaam toerisme ontwikkelen met vooral voordelen voor de cafés van de hoofdstad.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals