restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
28 Mei 2015

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Voer uw sleutelwoord in


Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2015

Delta België 2015
14e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
7 indexen, 2000 etablissementen, 584 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediënten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediënten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een ½ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crème. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crème in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: WEINEBRUGGERestaurants in Brugge

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

In een elegant en hagelwit gebouw met een fraai terras, stelt dit hotel 35 mooie kamers ter beschikking met alle comfort (airco, internetverbinding, flatscreen televisie, safe...), een karaktervolle bar en zalen voor conferenties of vergaderingen met plaats voor 150 deelnemers. De gelagzaal van het restaurant is gezellig en er worden uitstekende Belgische visbereidingen opgediend, evenals grilgerechten. Attente bediening, waterbak met kreeften en gratis parking.

Andere ideeën restos ?
't Korennaer in 9100 -Sint-Niklaas
De Kogge in 8620 -Nieuwpoort
in 9100 -Sint-Niklaas
RESTAURANT HET LAND – BERLAAR: Ruim twintig jaar terug startte Steven in 1994 in de Lierse Begijnhofstraat het restaurant ‘Het Land van Belofte’ op. Een samenloop van toevallige omstandigheden deed het echtpaar evenwel besluiten om de privé-woning in Berlaar tot een nieuw restaurant om te vormen. Na een aantal transformatie konden ze hun nieuwe restaurant waarvan de naam werd ingekort tot ‘Het Land’ medio 2004 openen.

Dit artikel lezen

DAG VAN DE PLADIJS In september verwachten de Vlaamse visveilingen een hoge aanvoer van pladijs, de Vis van het Jaar. Een reden voor VLAM om op 2 september de Dag van de Pladijs te houden in samenwerking met de NorthSeaChefs en hierop een gloednieuw receptenboek met pladijs voor te stellen. Twee jaar na de ondertekening van het convenant ter bevordering van een duurzame visserij door de Rederscentrale, Natuurpunt, het ILVO en de Vlaamse overheid, maakt minister-president Kris Peeters, tevens bevoegd voor Visserij een balans op. Ook voor de visserij op pladijs worden stelselmatig meer duurzame visserijtechnieken aangewend.

Dit artikel lezen

LE CHAR D’OR Ofschoon het bier rustig blijft vloeien in Le Char d’Or , de gouden koets, spreekt het etablissement sinds kort ook een andere doelgroep aan, nl deze van de carnivoren, de vleesliefhebbers. Le Char d’Or wordt immers een van de absolute uithangborden van het concept Brussels grill. Zijn createur Lucien Nataf, die het concept in de States ontdekte, heeft reeds 4 etablissementen op vooraanstaande locaties in Brussel, maar wil met Le Char d’Or uitdrukkelijk de kwaliteit en voedingswaarde van het vlees in de kijker stellen.

Dit artikel lezen

GAëTAN COLIN (JALOA) MAAKT ZICH OP VOOR BOCUSE D’OR Liefhebbers van de verfijnde en vindingrijke keuken volgden Gaëtan Colin al toen hij van zijn eerste, kleine Jaloa op het Oud Korenhuis naar het Sint-Katelijneplein verhuisde, waar hij zijn talent volledig kon benutten. Maar als 'gelukkig slachtoffer’ van zijn succes betreurde de onvermoeibare schepper het zich toch zijn vele klanten niet de 'geavanceerde' gastronomie te kunnen aanbieden die hij zo nastreefde.

Dit artikel lezen

BELGIAN RESTAURANTS ASSOCIATION Voorgezeten door top-chef Yves Mattagne, wordt de “Belgian Restaurants Association” , BRA ondersteund door een dertigtal chefs en zaakvoerders uit de drie regio’s van het land. De stichtende leden lanceren een oproep aan hun collega’s en willen de belangen van alle restaurateurs verdedigen, bijdragen aan de verbetering van de arbeidsvoorwaarden in de sector en werken aan erkenning voor het talent en de investeringen die ons culinair patrimonium zijn goede reputatie hebben gegeven. Daarenboven willen de Belgische restaurants de urgentie benadrukken van steun aan een bedreigde sector.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals