restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
20 December 2014

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Voer uw sleutelwoord in


Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2015

Delta België 2015
14e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
7 indexen, 2000 etablissementen, 584 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediënten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediënten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een ½ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crème. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crème in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: RIGOLETTORestaurants in Knokke-Heist

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Zonder restaurant Rigoletto zou Knokke, Knokke niet zijn. Een echte instelling. Maar een instelling van hoog niveau. Men hoeft maar de fenomenale wijnkaart te bekijken om er zich van te vergewissen. Maar daar blijft het niet bij. De spijskaart is al even glansrijk. En bovendien toegankelijk voor alle budgetten, sympathiek onthaal inbegrepen. Wat de keuken betreft, blijft zij in alle variaties constant in kwaliteit en vakmanschap ongeacht het type van bereidingen. Van de pizza's (een dertigtal wijzen) tot de meer gesofistikeerde Italiaanse bereidingen. En "last but not least" de algemene sfeer die uniek is en genietbaar voor iedereen. Dat is wat het succes uitmaakt van dit restaurant dat wij beslist kunnen aanbevelen.

STRAFFE MOSTERD UIT HET LEUVENSE De Sectorgroep Streekproducten binnen VLAM houdt 3 erkenningsrondes per jaar. De meest recente ronde leverde 8 nieuwe erkenningen op. Straffe mosterd uit het Leuvense is een oud pareltje dat nieuw leven wordt ingeblazen. Voor pensen, Brabantse kop, roodbruin bier uit Zuid-West-Vlaanderen, Lierse koffie en filet d’ Anvers kunnen de producenten bogen op méér dan een paar generaties traditie die wordt voortgezet. In Zoersel krijgt de Sint-Antoniusbeuling het Vlaams erkenningslabel. De nieuw erkende Vlaamse traditionele streekproducten zijn stuk voor stuk echte smaakmakers waarin je de traditie proeft.

Dit artikel lezen

LE SAISONNIER – OPWIJK: De oliën van Isio 4 zijn niet aleen een perfecte partner voor uw gezondheid maar ook het ideale gezelschap bij het bereiden van culinaire creaties. Isio 4 olie is niet alleen erg voedzaam maar respecteert de natuurlijke smaak van andere voedingsmiddelen, ongeacht de bereidingswijze: koken, frituren of als smaakmaker.

Dit artikel lezen

RESTAURANT BRUEGEL: Dit restaurant geniet van de onvervalste rust van het feeërieke decor van de Damse vaart en was het decor van waaruit meesterchef Pierre Fonteyne zijn bekendheid uitdroeg.

Dit artikel lezen

CHOCOLADETRUFFELS Koekjes & zoetigheden

Hoeveelheid: 6 personen
Bereiding: 30 minuten
Kooktijd: 3 minuten


Ingrediënten:
· 100 gram fondant chocolade
· 100 gram boter
· 2 eigelen
· 2 soeplepels room
· 2 soeple...

Dit artikel lezen

RESTAURANT D’ARTAGNAN - LEUVEN: Ernest en Sandra Kalse betrekken sinds enkele maanden een nieuwe locatie in de Naamsestraat in Leuven. Locatie waarin ze hun verdere groei kunnen waarborgen en de fijnproevers op perfecte wijze kunnen ontvangen.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca