restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
23 Oktober 2014

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Voer uw sleutelwoord in


Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2014

Delta België 2014
13e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 608 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediënten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediënten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een ½ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crème. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crème in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: RIGOLETTORestaurants in Knokke-Heist

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Zonder restaurant Rigoletto zou Knokke, Knokke niet zijn. Een echte instelling. Maar een instelling van hoog niveau. Men hoeft maar de fenomenale wijnkaart te bekijken om er zich van te vergewissen. Maar daar blijft het niet bij. De spijskaart is al even glansrijk. En bovendien toegankelijk voor alle budgetten, sympathiek onthaal inbegrepen. Wat de keuken betreft, blijft zij in alle variaties constant in kwaliteit en vakmanschap ongeacht het type van bereidingen. Van de pizza's (een dertigtal wijzen) tot de meer gesofistikeerde Italiaanse bereidingen. En "last but not least" de algemene sfeer die uniek is en genietbaar voor iedereen. Dat is wat het succes uitmaakt van dit restaurant dat wij beslist kunnen aanbevelen.

PUDDING ROCK – ELSENE: De fushion keuken die Daniële Zaïf haar gasten aanbiedt is het resultaat van een heel eigen kookstijl. Daniele is autodidacte en opteert voor de duidelijke trendy keuken, afgestemd op de actuele kookmethodes en producten die best in de markt liggen. Je kunt dit makkelijk als een urban attitude omschrijven, welke inhoud je ook aan deze ietwat gevleugelde woorden wil meegeven. Danieles stijl is uitnodigend, verfrissend en zorgt voor verrassend leuke hapjes.

Dit artikel lezen

OLIJFOLIE VAN EERSTE PERSING: Olijfolie van Eerste Persing: Brengt Pit in je Leven is de slogan van de nieuwe, door de Europese Commissie gesponsorde campagne ‘Olijfolie: Kwaliteit uit Europa’, die door Unaprol (de Italiaanse unie van olijfproducenten) wordt georganiseerd in België, Denemarken, Nederland en Italië.

Dit artikel lezen

LA STANZA, ITALIAANSE CHARME In een van de kleine smalle verbindingsstraatjes, die de stervormige uitvalswegen, vanuit hartje Leuven verbinden, ontdekten we La Stanza een rasecht Italiaans restaurant.

Eigenaar-chef Massimiliano Tocci ontdekte dit pand een aantal jaren geleden en kon er meteen zijn Italiaanse ziel en charme in thuisbrengen. Het restaurant is op zich niet bijster groot hoewel er toch een 50-tal gasten een onderkomen vinden.

Dit artikel lezen

TONGREEPJES MET HOPSCHEUTEN EN BLOND
Bereidingstijd: 20-30 minuten

Gang: Hoofdgerecht

Keuken: Belgische keuken

Smaak: NeutraalIngrediënten voor 4 personen

16 tongreepjes
200 g hopscheuten
4 d...

Dit artikel lezen

PRIOR TONGERLO BEKROOND MET 3 STERREN OP DE SUPERIOR TASTE AWARDS 2010 De Superior Taste Award is een unieke internationale erkenning, gebaseerd op blinde testen die uitgevoerd worden door gerenommeerde Chefs en Sommeliers die opinieleiders voor de consumenten op gebied van smaak zijn. Jaarlijks beoordelen zij de honderden inzendingen. Producten die een score behalen van 90% of meer, worden bekroond met 3 sterren.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca