restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
13 Februari 2016

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Voer uw sleutelwoord in


Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!



Delta België 2016

Delta België 2016
15e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
7 indexen, 2000 etablissementen, 584 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediŽnten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediŽnten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een Ĺ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crŤme. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crŤme in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: PASTORALERestaurants in Rumst

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Een fraai en ruim huis, helemaal in het wit, zowel binnen als buiten en aan de straatkant afstekend groen en een voortuin met een haag. In het moderne interieur en geraffineerde sfeer serveert men fijne gerechten uit de Franse keuken die oordeelkundig samengesteld werden en haarfijn uitgevoerd, met producten van het moment die elke dag anders zijn. Een prestatie die wij alleen maat hartelijk kunnen toejuichen, zo groot is het verschafte genoegen. Bravo! Fraaie en goed uitgeruste zaal op de eerste verdieping.

SALADE MET GEKRUIDE FETA, PEULEN EN WATERMELOEN Een echte zomerse salade in de kleuren van ItaliŽ: groene peulen en kruiden, witte feta en rode watermeloen.

Voor 6 personen
Bereiding: 10 minuten


IngrediŽnten:
400 gram niet gedopte bonen
150 gram peulen...

Dit artikel lezen

FEESTJAAR VOOR DUMON Visrestaurant Dumon in het Brabantse Wakkerzeel mag kortelings tien kaarsjes uitblazen. Chef Rik Dumon heeft samen met zijn echtgenote en gastvrouw Mieke dit oud hoeventje uitgebouwd tot een rustpunt en gezellig restaurant waar vis het centrale thema vormt op de kaart.

Dit artikel lezen

EXKI, GEŽNGAGEERDE RESTAURANTS... ...met gezonde, heerlijke en creatieve recepten

Het verhaal van EXKi begint in 1999, wanneer Nicolas, Frťdťric en Arnaud, met een passie voor de goede keuken, het idee uitwerken van een kwalitatief snelrestaurant met focus op natuurlijke producten. Op 9 januari 2001 opent het trio een eerste zaak aan de Naamsepoort in Brussel: het begin van een mooi verhaal. Vandaag telt EXKi 76 restaurants in zes landen. Sinds 2001 biedt EXKi een verrassend alternatief voor de traditionele snelrestauratie door versbereide, en natuurlijke producten aan te bieden, om mee te nemen of ter plaatse op te eten, op elk moment van de dag.

Dit artikel lezen

OOSTERSCHELDEKREEFT: De Oosterscheldekreeft is een op en top authentiek streekproduct uit de Deltawateren die door de kreeftenvissers op duurzame wijze gevangen wordt. Deze kreeft wordt niet gekweekt, de vangst is afhankelijk van wat de natuur de kreeft te bieden heeft aan voedsel, waterkwaliteit en watertemperatuur. In dat laatste schuilt een onzekere factor die de opening van het kreeftenseizoen mede bepaald.

Dit artikel lezen

RESTAURANT NO.LITA Ė ZAVENTEM: Restaurant No.lita , een figuurlijke nieuwkomer aan het Zaventems restaurantaureool serveert in een aangenaam en sfeervol kader leuke gerechten met de nadruk op Franse en Italiaanse specialiteiten.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals