restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
24 Maart 2017

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2017

Delta België 2017
16e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
7 indexen, 2000 etablissementen, 584 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediënten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediënten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een ½ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crème. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crème in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: WEINEBRUGGERestaurants in Brugge

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

In een elegant en hagelwit gebouw met een fraai terras, stelt dit hotel 35 mooie kamers ter beschikking met alle comfort (airco, internetverbinding, flatscreen televisie, safe...), een karaktervolle bar en zalen voor conferenties of vergaderingen met plaats voor 150 deelnemers. De gelagzaal van het restaurant is gezellig en er worden uitstekende Belgische visbereidingen opgediend, evenals grilgerechten. Attente bediening, waterbak met kreeften en gratis parking.

Andere ideeën restos ?
De Vlaamsche Pot in 8000 -Brugge
Drie Fonteinen in 1650 -Brussel
NIEUWE CULINAIRE TREND: PATAPAS Patapas zijn smaakrijke hapjes op basis van aardappelen die verwijzen naar de meer bekende Spaanse tapas. “Ze vormen een subtrend binnen een meer dominante trend waarbij de aandacht voor het verbruik van eenvoudige, herkenbare en waarachtige natuurproducten aanzienlijk is toegenomen,” weet chef Kwinten De Paepe van restaurant Trente in Leuven. Hij serveert sinds kort diverse Patapas als creatieve hapjes bij het aperitief en als extra minigerecht tijdens het menu.

Dit artikel lezen

LEKKIES: AANGEBODEN DOOR JAN VAN GENT IN OUDENAARDE In Kerselare kan je op bedevaart gaan en nadien lekker zondigen met “Lekkies” . Deze snoep wordt er al meer dan 200 jaar verkocht, eerst in een kraampje tijdens bedevaarten, kermissen, jaarmarkten …. Later vestigde de familie Rousseau zich tegenover de kapel van Kerselare. Deze familie kwam oorspronkelijk uit Gent vandaar de merknaam Jan Van Gent.

Dit artikel lezen

OOSTERSCHELDEKREEFT: De Oosterscheldekreeft is een op en top authentiek streekproduct uit de Deltawateren die door de kreeftenvissers op duurzame wijze gevangen wordt. Deze kreeft wordt niet gekweekt, de vangst is afhankelijk van wat de natuur de kreeft te bieden heeft aan voedsel, waterkwaliteit en watertemperatuur. In dat laatste schuilt een onzekere factor die de opening van het kreeftenseizoen mede bepaald.

Dit artikel lezen

SALADE VAN RODE-WIJNASPERGES MET GRIJZE GARNALEN Ingrediënten
5 asperges, witte
1 deel water
1 deel wijn, rode
5 asperges, groene
2 maïskolfjes
Arachideolie
Verse spinazie
2 tomaten, gedroogde
100 gr. grijze garnalen
2 walnoot-olie
2 knoflookolie
1 az...

Dit artikel lezen

CANADEES ATLANTISCH KREEFTENFESTIVAL! Voor het 16de opeenvolgende jaar zorgen de Belgische restaurants en nu ook de gespecialiseerde viswinkels voor een uniek kreeftenfestival. Dit festival waaraan meer dan 100 restaurants deelnemen, loopt dit jaar van 14 mei tot 12 juni . Dit festival ging initieel in 1996 van start, ogenblik waarop de beste Brusselse visrestaurants van de Vismet beslisten om de aankomst van de nieuwe Canadese kreeft op gepaste wijze te vieren met tal van gastronomische hoogstandjes.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals