restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
24 Mei 2016

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Voer uw sleutelwoord in


Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2016

Delta België 2016
15e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
7 indexen, 2000 etablissementen, 584 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediënten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediënten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een ½ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crème. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crème in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: ANTONIO MORREALERestaurants in Brussel

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Chef Antonio Morreale, die onlangs door Delta verkozen werd als vertegenwoordiger van de Italiaanse keuken in onze palmares van de restaurants per specialiteit in België, is een kei aan het fornuis die de beste dingen uit zijn pan kan laten swingen, perfect verzorgd tot in de kleinste details. Deze smaakvolle gerechten worden, tegen vriendelijke prijzen, in dit prachtig Tratoria decor, vergezeld door een gevarieerde keuze van wijnen uit de wel zeer rijke kelder en bovendien nog de charme van een ruim en elegant terras alsook een onberispelijke service.

PUUR MOSSELEN Basisrecept van Danny Nolet, chef-kok bij restaurant Het Reymerswale


Een hardnekkige fabel die al jaren de ronde doet, maar inmiddels lang achterhaald, is die van de 'r' in de maand. Vroeger waren mosselen alleen verkrijgbaar in de maanden met een 'r' in de naam....

Dit artikel lezen

COLRUYT-KLANTEN STELLEN 30STE COLRUYT-KOOKBOEK SAMEN Al 30 jaar lang inspireert Colruyt zijn klanten ook met recepten en kookboeken, waarvan er al 3,6 miljoen exemplaren zijn verkocht. Voor de 30ste verjaardag van Lekker Koken, de culinaire tak van Colruyt, liet de retailer zijn klanten aan het woord. Hun 350 favoriete Colruyt-recepten werden gebundeld in 1 kookboek, het 30ste in de Colruyt-collectie.

Dit artikel lezen

RELAIS & CHâTEAUX: ROUTES DU BONHEUR In Autoworld Brussel namen een 60-tal leden van de hotelketen Relais & Châteaux deel aan de tweejaarlijkse promotour die in het voorjaar doorheen Europa wordt georganiseerd. Een succesformule zo bleek na afloop gezien enkele honderden verenigingen en bedrijven tal van informaties en inlichtingen opvroegen.

Dit artikel lezen

CROWNE PLAZA BRUSSELS AIRPORT IHG, de InterContinental Hotels group, reikt jaarlijks een aantal onderscheidingen uit aan personeelsleden en hotels die de voorbije periode, uitzonderlijke prestaties leverden voor het bereiken van de business tools die de Groep voorschrijft.

Dit artikel lezen

RESTAURANT VAL FLEURI Restaurant Val Fleuri nestelt zich in de gelijknamige Hostellerie die we terugvinden in het midden van het Groothertogdom Luxemburg, in het stadje Mersch dat een zeer fraai stadspark bezit met een vijver van ‘poëtische schoonheid’.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals