restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
23 November 2017

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediënten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediënten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een ½ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crème. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crème in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: DE VLAAMSCHE POTRestaurants in Brugge

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Een charmant en romantisch eethuis met de belofte van een zeer lekkere en typisch Vlaamse keuken. De waterzooi is op zich al een bezoek overwaard. Een zweempje kritiek toch voor de bediening die de situatie niet altijd even vlot aankan. De wijnkaart is dan weer rijk gevarieerd.

Andere ideeën restos ?
Weinebrugge in 8200 -Brugge
Drie Fonteinen in 1650 -Brussel
ANTWERPEN PROEFT’ LANCEERT ‘DE CHEFS’… … en geeft de grijze garnaal een hoofdrol.


Het culinaire festival ‘Antwerpen Proeft’, van 18 tot 21 augustus aan de Vlaamse en Waalse Kaai, heeft dit jaar een zilte toets. Chef-kok Jo Bussels van Radis Noir trekt het openluchtfestijn op gang met live gerechten met grijze garnalen.

Dit artikel lezen

DE NIEUWE GLAZEN FLESSEN VAN BRU LATEN ELKE HORECATAFEL SPRANKELEN Met haar zuivere en slanke lijnen ontplooit Bru nieuwe generatie, een uitgesproken moderne en tijdloze stijl glazen flessen - haar nieuwe design en haar unieke persoonlijkheid: elegant, praktisch en ecologisch. Boven alles vergeet zij haar eigen essentie niet. Haar inhoud blijft van een uitzonderlijke intrinsieke kwaliteit. Ontsproten uit de dieptes van de Ardennen, doet dit mineraalwater, uniek natuurlijk en licht bruisend aan de bron, ons patrimonium alle eer aan, en verrukt het alle gastronomen uit ons land.

Dit artikel lezen

CROSSING BORDERS... ...samenwerkingsverband tussen restaurants uit de Euregio

In het sterrenrestaurant De Leuf, werd het concept ‘Crossing Borders’ gelanceerd. Dit uniek grensoverschrijdend samenwerkingsverband verenigt vijf restaurants uit de Euregio en heeft als doel het grote publiek op een interessante manier te laten kennismaken met de culinaire rijkdom van deze regio.

Dit artikel lezen

RAPHAëL : EEN BAROK EN ROMANTISCH DECOR Er was eens… een restaurant dat de naam van voorman der apostelen droeg, Le Saint Pierre, maar helaas geen aanspraak meer kon maken op de sleutels van het paradijs. Het sinds 1999 tot Raphaël gedoopte adres, ligt nog steeds op een boogscheut van de Brusselse Grote Markt.

Dit artikel lezen

POPERINGSE HOPSCHEUTEN KRIJGEN EUROPESE ERKENNING De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de Europese erkenning van de Poperingse hopscheuten. Deze delicatesse, waarvan het seizoen startte op 18 december 2013 op veiling Reo in Roeselare, is het eerste West-Vlaamse streekproduct dat ingeschreven wordt in het Europese register van Beschermde Geografische Aanduidingen (BGA).

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals