restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
3 Mei 2016

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Voer uw sleutelwoord in


Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2016

Delta België 2016
15e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
7 indexen, 2000 etablissementen, 584 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediënten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediënten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een ½ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crème. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crème in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: DE VLAAMSCHE POTRestaurants in Brugge

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Een charmant en romantisch eethuis met de belofte van een zeer lekkere en typisch Vlaamse keuken. De waterzooi is op zich al een bezoek overwaard. Een zweempje kritiek toch voor de bediening die de situatie niet altijd even vlot aankan. De wijnkaart is dan weer rijk gevarieerd.

Andere ideeën restos ?
Drie Fonteinen in 1650 -Brussel
Weinebrugge in 8200 -Brugge
DE KEYSER HOTEL Kiezen voor sfeervolle rust of modern comfort, op enkele passen van het Antwerps Centraal station en op wandelafstand van boetieks en shoppingcentra, vergt nauwelijks enige inspanning. Het de Keyserhotel biedt 123 kamers, waarvan 8 verwensuites, alle uitgerust met badkamer, betaal-tv, minibar, broekenpers, koffie en theefaciliteiten. Naast vergaderzalen heeft het hotel een eigen health & relaxcentrum met diverse mogelijkheden.

Dit artikel lezen

NETWERK VAN ‘SMART WORK CENTERS’ Het eerste netwerk van ‘Smart Work centers’ geïnstalleerd op Axisparc van Mont-Saint-Guibert kreeg bij zijn officiële opstart een zeer ruime belangstelling van tal van potentiële klanten. Dit initiatief van de VZW Euro Green dat kadert in een nieuwe arbeidsfilosofie en komt tegemoet aan de toenemende noden van de ondernemingen op het stuk van flexibiliteit, mobiliteit en produktiviteit.

Dit artikel lezen

COUPE BELLE HéLèNE
Ingrediënten:
- 6 bollen Carte d'Or Sorbet Peer
- 6 peren
- 1 liter water
- 200g poedersuiker
- 2 citroenen
- 1 staafje vanille
- 60g de Solo
- 15 cl d'eau
- 60g de suiker
- 100g fondantchocolade


Ber...

Dit artikel lezen

NIEUWE VETTE MAATJES Bij de start van het haringseizoen op 6 juni in Scheveningen bleek de maatjesharing van goede kwaliteit te zijn. De haringaanvoer kwam deze week goed op gang en dankzij het mooie weer was er voldoende voedsel aanwezig waardoor de haring uitstekend kon gedijen.

Dit artikel lezen

SALON DES ANGES: RIJSTPAP MET GOUDEN LEPELTJES… Het prachtige klassieke decor van restaurant Salon des Anges vormt samen met mooie plafondschilderingen en gouden ornamenten, een brug naar de rijstpap met gouden lepeltjes …
Het restaurant gold jarenlang als het kloppende hart van de culinaire wedstrijd ‘fouet d’or’ waarbij talrijke Europese hotelscholen een onderlinge concours betwistten, niet alleen om uit te maken welke school het best de hospitality-waarden kan verkopen en uitdragen, maar vooral een wedstrijd waarbij menige jonge chef struikelde over de onoverkomelijke rijkdommen van de Europese keukens.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals