restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
20 September 2014

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Voer uw sleutelwoord in


Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2014

Delta België 2014
13e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 608 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediŽnten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediŽnten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een Ĺ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crŤme. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crŤme in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: DEN DIJVERDe mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Brugge verdient zijn naam VenetiŽ van het Noorden door kanalen, de ďReienĒ, het uitzicht van dit restaurant. Het interieur is zoals het huis: historisch oud en prachtig. Een must om te bezoeken. En dat geldt ook voor het proeven van de bereiding van sommige gerechten met bier. Maar niet eender welk, een bier van.. hier! Dus alleszins een creatieve keuken met producten die uitblinken door kwaliteit en versheid. Een huis dat we aanbevelen, alsook het reserveren.

NIEUWE CULINAIRE TREND: PATAPAS Patapas zijn smaakrijke hapjes op basis van aardappelen die verwijzen naar de meer bekende Spaanse tapas. ďZe vormen een subtrend binnen een meer dominante trend waarbij de aandacht voor het verbruik van eenvoudige, herkenbare en waarachtige natuurproducten aanzienlijk is toegenomen,Ē weet chef Kwinten De Paepe van restaurant Trente in Leuven. Hij serveert sinds kort diverse Patapas als creatieve hapjes bij het aperitief en als extra minigerecht tijdens het menu.

Dit artikel lezen

DE MOSSEL De mossel is het meest bekende en geliefde schelpdier. Hij behoort tot de bivalven of tweekleppigen. Dat wil zeggen dat deze schelpdieren omsloten worden door twee scharnierende kleppen.

Dit artikel lezen

HISTORIUM BRUGGE, EEN INNOVERENDE TOPATTRACTIE Historium Brugge is een unieke en vernieuwende belevenis die de bezoeker terugflitst naar het middeleeuwse Brugge. Deze toeristische topattractie opende op 25 november 2012 zijn deuren op de Brugse Markt.

Dit artikel lezen

ARMAGNAC IN DURBUY Cognac geniet in het westen al lang een goede reputatie. Vaak wordt daarbij de grote broer van cognac, armagnac, vergeten en dat is sneu, want zijn smaak is voller en krachtiger dan die van de latere boreling. Wij trokken naar het fantastische hotel-restaurant Le Sanglier des Ardennes , dat recentelijk volledig vernieuwd werd, om meer te weten te komen over deze drank, die traditioneel na de maaltijd genuttigd wordt.

Dit artikel lezen

DE DELTA AWARDS 2009 VOOR BELGIŽ Vlaanderen
Gouden Delta: Hof Ter Eycken - Philippe Vanheule - (Ninove)

Zilveren Delta:

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca