restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
26 April 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediënten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediënten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een ½ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crème. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crème in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: 'T KORENNAERRestaurants in Sint-Niklaas

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

In het gehucht Nieuwkerken-Waas gaat een gastronomisch juweeltje schuil: 't Korennaer. Achter een heel gewone, zelfs banale gevel bent u aan het goede adres voor een keuken van zeer hoog niveau. Chef Edwin Van Goethem nodigt u uit op een reis in vier, vijf tot zes culinaire gangen. Met zijn fusie van Franse, Italiaanse, Japanse en Belgische keuken weet het talent en de originaliteit van deze uitzonderlijke chef uit te blinken in elk van zijn creaties. Voor de gehaaste klanten wordt een 1 hour lunch voorgesteld, de levensgenieters kunnen verder hun hartje ophalen aan het decor en de voorgestelde aroma's. Vlotte parkeermogelijkheden.

Andere ideeën restos ?
Le Max in 1030 -Brussel
D'Artagnan in 3000 -Leuven
My-Taï in 1970 -Brussel
Weinebrugge in 8200 -Brugge
SCHELVISLEVER OP RODE BIET SALADE MET NOTEN Voorgerecht 2 personen : 120 g IMPERIAL schelvislever, 1 fijn geraspte rode biet, 1 geraspte appel (Jonagold), 6 walnoten in kleine stukjes en 2 halve, enkele blaadjes veldsla. Vinaigrette : 1 s l. notenolie, 1 s l. olijfolie, 1 k l. xeresazijn, zout, peper.

Meng de rode biet ...

Dit artikel lezen

STAMPPOT MET PREI EN NOTEN Stevig, winters stamppotje met prei, paprika en cashewnoten. Lekker vegetarisch en simpel om klaar te maken

Ingrediënten
Porties: 4
• 1 kilo aardappelen
• zeezout en peper, naar smaak
• 750 gr prei
• 1 rode paprika

Dit artikel lezen

AUBERGE DE L’ISARD - WEMMEL: Sedert nagenoeg 25 jaar exploiteert Roland Taildeman het restaurant Auberge de l’Isard , aanvankelijk in een pand tegenover de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Laken, en sedert 1 december 1999 in Wemmel, in de villa waar Eddy Van Maele zijn gastronomische hoogtepunten beleefde.

Dit artikel lezen

CHAMPIGNONS GEVULD MET KIP Dit recept is voor 4 personen De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 430
Vetten: 6
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 1


De ingredienten: 350 g kipgehakt
versgemalen peper

1 dl bevroren gevogeltefond
...

Dit artikel lezen

VITAMINES, GLAMOUR EN HEERLIJK ... « Sweet Kiss Smoothie » bij Rob

Het vernieuwend vitamineconcept “Healthy Smoothies for Wellness” , lanceert een nieuwe aanpak voor het creëren van originele Smoothies. Morgane & Anicée (M&A) , twee jonge Brusselse vrouwen, de ene is een nutritherapeute en de andere een fotomodel, letten altijd op wat zij eten. Evenwichtig maar niet saai, weg van de traditionele smaken maar ook met aandacht voor de kost van deze nieuwe powermode. Samen kwamen ze op het idee om in één mand de aangepaste hoeveelheden van alle ingrediënten, die nodig zijn voor het creëren van originele en smakelijke recepten, te verzamelen.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals