restaurant belgië

Lompviseieren

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
25 Juni 2016

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Voer uw sleutelwoord in


Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2016

Delta België 2016
15e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
7 indexen, 2000 etablissementen, 584 bladzijden
LOMPVISEIEREN
Lompviseieren canapeetjes
Aperitiefhapjes : 12 mooie witlofblaadjes, 100g rode IMPERIAL lompviseieren, 1 hardgekookt ei, 1 s l. lichte mayonaise, 1 k l. fijn geraspte biologische citroenschil (zeste), peper van de molen.

Plet het ei met een vork en meng het met de eieren, de mayonaise en de zeste. Leg een beetje van dit mengsel op elk witlofblaadje en werk af met peper van de molen.

Suggesties: - Versier met een klein stukje citroen.
- Vervang de witlofblaadjes door toastjes.


Lompviseieren, appel met gember.
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte of rode IMPERIAL lompviseieren, 1 grote in blokjes gesneden appel (Jonagold), 1 fijn gehakte rode ui, 1 s l. fijngesneden groene olijven, 1 k l. gemberpoeder, 1 s l. olijfolie, zout, peper.

Meng de blokjes appel en ui met de overige ingrediënten maar zonder de lompviseieren. Zet 1 uur in de koelkast. Lek het mengsel uit en bewaar het sap. Leg het op de bodem van een cirkelvorm, druk lichtjes aan en schep daarop de lompviseieren. Giet het sap hierover heen en versier met enkele olijven en wat gemberpoeder.

Suggesties: - Strijk wat olie op de binnenkant van de cirkelvorm zodat deze gemakkelijk weg te nemen is.
- Verwerk alle ingrediënten op koelkasttemperatuur voor een mooier resultaat.


Lompviseieren en wasabi mayonaise
Voorgerecht 2 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren, 50g gekookte Basmati rijst, 2 s l. lichte mayonaise, 1 k l. wasabi, 1 bakje groene shiso scheutjes.

Meng de mayonaise met een ½ k l. wasabi en werk dit door de rijst met een grote pluk gesneden shiso scheutjes. Zet 1 uur in de koelkast. Leg een cirkelvorm op de bordjes en vul het met de rijst. Lichtjes aandrukken en afsluiten met de lompviseieren. Versier het bord met de shiso scheutjes en zet een torentje wasabi op de rand.

Suggesties: - Vervang de shiso scheutjes door waterkers.
- Bereidt een beetje meer wasabi mayonaise voor de decoratie van het bord.


Lompviseieren op een lauw knolselder soepje.
Voorgerecht voor 4 personen : 100g zwarte IMPERIAL lompviseieren
Voor het soepje: 1 kleine in blokjes gesneden knolselder, 1 ui, 1 dl room, 1 dl kipbouillon, 25g boter, 50g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper.

Laat de gehakte ui en de knolselder even bakken in de boter. Overgiet met de bouillon en laat gaar worden. Buiten het vuur met de room mengen en de geraspte kaas toevoegen. Goed roeren en mixen tot een crème. Op smaak brengen met zout en peper. Schep deze crème in brede glazen en schep daarop een lepel lompviseieren.

Suggesties: - Opdienen met een lange toast van boerenbrood.
- Vervang de zwarte eieren door rode of meng beide.
Ontdek: DRIE FONTEINENRestaurants in Brussel

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Een grote klassieker voor alle liefhebbers van Belgische en Brabantse keuken en al dan niet met bier bereide of opgediende gerechten. Een mythische plek die alle wandelaars en bewonderaars van het rustig golvende Pajottenland in hun hart dragen. De sfeer is hartelijk en heel de familie Debelder steekt de handen uit de mouwen. Onze tip: geniet bij uw maaltijd van een geuze of lambic uit de familiale brouwerij naast het restaurant, die ook kan bezocht worden. Een vaste lekkere stopplaats voor uw wandelplannen op mooie dagen.

Andere ideeën restos ?
De Vlaamsche Pot in 8000 -Brugge
Weinebrugge in 8200 -Brugge
KAVIAAR OP HET DEGUSTATIEBORD Onder gastronomen is en blijft kaviaar een van de meest gegeerde producten, wat uiteraard te danken is aan zijn unieke textuur, zowel als aan zijn verrukkelijke en subtiele smaak.

De markt van kaviaar heeft in de loop der jaren echter heel wat wijzigingen meegemaakt. Vandaag is traditionele wilde kaviaar zo goed als verdwenen. De vangst op wilde steur in de Kaspische zee is immers volledig illegaal geworden.
Enkel en alleen de steur produceert de eitjes die, nadat ze zijn behandeld volgens een in Iran ontwikkeld procédé, met recht kaviaar mogen worden genoemd. De oorsprong van de naam is trouwens een controversieel onderwerp.

Dit artikel lezen

L’EPICERIE Het cosy decor van restaurant L’Epicerie biedt niet alleen een ruim assortiment van lokale en internationale gerechten, maar laat de fijnproever evenzeer genieten van een intense blik op het drukke Spanjeplein met de wakende St. Michiel van het Brussels stadhuis als achtergronddecor.

Dit artikel lezen

EXQUISA-CHEF YANAïKA WORDT GEZICHT ‘DAG VAN DE KAAS’ De dag van de Kaas legt dit jaar de nadruk op de uitgebreide culinaire mogelijkheden met kaas. Op elk moment van de dag kan je kaas eten: als beleg bij het ontbijt, als gezond vieruurtje of als klassieke kaasschotel ’s avonds. Maar met kaas kan je nog veel meer richtingen uit. Yanaïka Skrzyszkowiak: “Er zijn ontelbaar veel leuke en lekkere toepassingen te bedenken. Zacht, hard of gesmolten, kaas kan verrassend variëren in smaak, aroma en structuur. Mijn uitdaging is om iets vernieuwend te bereiden, en toch niet te vergezocht.”

Dit artikel lezen

UGO: SUBTIELE SMAAKASSOCIATIES Weggemoffeld in de stofferige omgeving van La Louvière zorgt restaurant Ugo voor een uitgesproken lichtpunt. Achter een nette, fleurige façade openbaart zich een verrassend frisse maar vooral degustatief lekkere keuken.

Dit artikel lezen

BELGISCHE COMTé-AMBASSADRICE - WATERLOO Recentelijk werd Bernadette Delange bevorderd tot “Ambassadrice du Pays du Comté” . De Comté-ambassade op het nummer 244 langs de steenweg van Brussel naar Waterloo is de eerste buiten Frankrijk, dat er zo twaalf telt. Bij de ingang van de winkel – een favoriet plekje van alle fervente liefhebbers van deze grote kaas uit het Juragebergte -prijkt voortaan een uithangbord met het groene klokje.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals